Tuesday, January 18, 2011

hah kau....HIPOKRIT!!!

hoh.....sape yang hipokrit tu...sape? sape? kau lah.....yang tengah baca entry
nih.....hahahaha.......takdelah.....aku bukan sesaje,gegatal,pepoyo buat tajuk entry HIPOKRIT ni taw...semenanya tadi aku on FB pastu ternampak kat profile anak sedara si booboo hambe ni die upload gambar ni....



( sorry madia maksu copy tanpa izin )

aku tertarik dengan ayatnyer yg penuh makna tersurat & tersirat....ape ek?? taklah hambe tahu.....hehehe.....timbul perkataan HIPOKRIT tu sebab si anak sedara ni comment on this pic 'JANGAN HIPOKRIT DAH'...pon ade maksud tersurat & tersiratnye....ape ek?? taklah juge hambe tahu....hehehe.....


tau tak maksud hipokrit tu hape kemendenyer?? haa meh cikgu terjemahkan untuk semua yerr...


Mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka, hipokrit bermaksud orang yang berpura-pura berperangai,berkelakuan, bersifat baik walhal diriniya bukan sebegitu.


so......korang hipokrit tak?? tipulah kalau korang tak pernah hipokrit even sikit pon.....termasuklah diri aku sendiri.....ngeeeeeeee....nobody in this world is perfect!! tapi tengok tempat & masa jugak nak hipokrit kan...kenapa perlu hipokrit?? pada aku sesekali kene jugak hipokrit sebab nak selamatkan diri sendiri....tapi bukan dengan nak menunjuk diri baik or terlalu perfect....seperti ayat dalam pic tuh....jadilah diri sendiri....kan lebih elok....sape sokong aku angkat tangan....!! :-)


so sape penah kenal aku tulah aku.....huhuhu......


i love my self so korang diam....lalalalala

2 comments:

ferra ferro said...

tak cool langsong kalau berhipokrit . kalau hipokrit sunat takpe . x)

Yaya Saje said...

ferra : tau takper....hehehe